Nieuws

Dank voor stem!

Het waren spannende verkiezingen afgelopen woensdag. U heeft PvdA/GroenLinks met twee zetels in de gemeenteraad verkozen.

Wij danken u daarvoor.

We voelen het als een grote verantwoordelijkheid uw belangen in de gemeenteraad op een constructieve, Linkse en Groene wijze vorm te geven.

Blijf ons volgens op facebook: www.facebook.com/PvdAGroenLinksBeemster 

Stop koude sanering culturele sector Beemster

De gemeente Beemster heeft het voornemen fors te bezuinigen op subsidies. De gemeenteraad heeft het college opdracht gegeven 100.000 euro te bezuinigen. Het college voert die opdracht nu uit. Die opdracht is nog niet afgerond, maar nu is er al grote onrust onder met name de culturele stichtingen en verenigingen.

Lees verder

In memoriam Gerda Kooger

Gerda Kooger

Partijgenoten van Partij van de Arbeid en GroenLinks Beemster.

Op 22 februari 2018 overleed Gerda Kooger in het bijzijn van haar geliefden. Gerda had een dodelijke kanker en ondanks alles lukte het haar niet om daar bovenop te komen. Ze kreeg tekort tijd.

Lees verder

Beemster: het waarom van een bestuurlijke fusie

Uit reacties op straat en via facebook blijkt dat er onbegrip is over de snelheid waarmee College van B&W en de gemeenteraad van Beemster op een principebesluit aanstuurt om een bestuurlijke fusie te realiseren. Er leven veel vragen. Alle partijen hadden in hun programma in 2014 toch staan dat Beemster zelfstandig zou blijven? De samenwerking met Purmerend zou daar toch garant voor staan? Is de wereld zo veranderd sinds 2014? Waar komt de verslechtering van de financiële situatie vandaan? Wat is bestuurskracht en hoe is het daarmee gesteld?  Zijn er geen alternatieven? Allemaal legitieme vragen, waar de fractie van PvdA/GroenLinks een antwoord op zal proberen te geven.

Lees verder

Coalitieonderhandeling gestopt

Jesse

Een eerlijker, duurzamer en empathischer Nederland. Dat was de inzet van GroenLinks in de onderhandelingen voor een nieuw kabinet. Dat is waarvoor we campagne hebben gevoerd.

Lees verder